Facebook SDK

Responsive Advertisement

Plankote Harita Nedir? Plankote Harita Örneği

Merhaba arkadaşlar bugün blogumuzu edit yapacağımızdan dolayı yayınlara biraz ara vermek zorunda kalacağız. Bu sırada sizlere plankote haritalar dan bahsedeceğim. Plankote harita örneği de vereceğim. Hazırdak simdi başlayalım.

Plankote istebilen projeye altlık olarak kullanilmak maksadıyla hazirlanan ve sahanın topografik durumunuda kapsayan haritalardır. Bu sahanın belirlenen zamanlarda sistematik olarak kot belirlenmesi amaciyla çalışma sonucunda ortaya çıkan kotlu/ölçekli krokidir. Arazinin yapisini çıkarmak için belirli araliklarla kot farkının ölçülmesiyle ortaya çıkar. Resmi evraklar için kullanım durumu varsa arazimizin bulunduğu;
  • İl
  • İlçe Köy
  • Pafta numarası
  • Parsel bilgisi
  • Ada
Yukarda saydiklarimizla birlikte etraftaki yol, bina gibi yapilarin da sembolle gösterilip arazinin bazi noktalarındaki kotlar gösterilir. İstenilen arazi 3-5 metre aralıklarla kot ölçümü yapılır ve bu ölçüm islemi Total Station ile yapılır. Total station ile ölçüm yapıldıktan sonra veriler bilgisayar ortaminda NetCad veya baska bir program ile düzenlenir. Plankote haritalar kübaj hesabı yapılırken de kullanılmaktadır. Kübaj hesabı nasıl yapılır yayınımızda bununla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Plankote haritalarla ilgili söylenecek pek birşey kalmadı. Plankote harita örneğimiz de verdik artık bundan sonra siz plankote harita nedir diye sorulduğunda açıklama yapacak duruma gelmişsinizdir. Plankote haritalar ile ilgili kafanıza takılan bir durum olduğunda yorum bölümüne yada iletişim bölümünden özel olarak sorabilirsiniz. Plankoteli günler olsun :-)

Yorum

Daha yeni Daha eski