Facebook SDK

Responsive Advertisement
Poligon Röper Krokisi örneği ve poligon noktaları nasıl bulunur konularından bahsedeceğiz. Poligon nedir konulu makalemizden önce bu konuya değiniyor olmak kötü bir durum fakat konu paylaşımı yaptıktan hemen sonra Poligon Nedir? yazısına konumuzun linkini vereceğiz. Şimdi konumuz olan Poligon Röper Krokisi Nedir bahsedelim.

Poligon Nedir?

Arazide dik koordinat yöntemiyle alımınıza imkan sağlayacak şekilde birbirlerini gören koordinat yapısı da ülke koordinat sistemine uygun olan noktaya poligon demir. Harita ve Kadastroda poligonların hepsinin bilgisi mevcuttur. Örneğin:Bir eviniz var ve binanızın ölçümü yada arazinizin ölçümü yapılması gerek. Bu durumda Ada/Parsel numaranıza en yakın poligon noktalarının çıktıları alınır veya ölçüm yapılacak cihaza(Tatal Station) koordinatlar girilir. Ölçüm gerçekleştirilir.

Röper Noktası Nedir?

Haritacılıkta röper noktası arazi üzerinde kaybolmasını istemediğiniz noktaların kolayca bulunabilmesi ve kaybolduğu zaman tekrar aynı noktayı tespit edebilmek için noktanın yakınlarındaki sabit noktalara olan yatay uzunluklarını bilmektir.

Kroki Nedir?

Herhangi bir yerin ölçeksiz ve kabataslak bir halde kuşbakışı olarak çizilmesiyle oluşan gelişigüzel oluşuma kroki denir. Kroki harita ile farklıdır çünkü harita ölçeklidir. Bildiğimiz gibi ölçek ile çizilen herşey harita olarak tanımlamak doğru olur.

Şimdi gelelim Poligon Röper Krokisi Nedir? konumuza. Hepsi birleşip röperli krokiyi oluşturuyor gördüğünüz üzere.

Poligon Röper Krokisi Nedir?

Konu başlıkların açıklamalarını teker teker yaptım. Poligonların kaybolması istenilmedği için röper noktaları ile yatay mesafeleri ölçülüp işaretlenir ve sonrasında bu işaretlenen yerin çizimi kroki olarak yapılır. Örneğini de aşağıda görebilirsiniz. Elimden geldiği kadarıyla sizlere poligon röper noktasını anlattım umarım yararlı bir makale olmuştur. Haritacı arkadaşlara başarılar dilerim şu güneşin en sıcak olduğu zamanlarda.

Örnek Poligon Röper Krokisi:


Yorum

Daha yeni Daha eski