Facebook SDK

Responsive Advertisement

GNSS (CORS) Cihazı Nedir, Nasıl Kullanılır?

GNSS (CORS) Cihazı nedir, nasıl kullanılır? 

GNSS yani genel bilinen adiyla CORS cihazimizin bu makalemizde ne işe yaradığını ve nerelerde kullanıldığını sizlere anlatacağım. GNSS CORS nedir ve nasıl kullanılır konusu içerisinde geçen bilmediğiniz konuları da derleyip aynı zamanda yazı içine link bırakacağım.

Uzun bir aradan sonra yayınıma CORS cihazının tanıtımıyla başlıyoruz. Öncelikle GPS nedir nasıl kullanılır konusuna değinmeden paylaşım yaptığım için kusura bakmayın. Bundan sonraki ilk makalemizde GPS nedir nasıl kullanılır detaylarını paylaşacağım.

RTK tekniği 1990 lı yillarda ortaya çıkmıştır ve elde edilen veriler sonrasinda gerçek zamanlı GNSS ağları "RTK CORS" kullanilmaya başlanmıştır. GNSS "CORS" aglari maksimuma yakın doğrulukta , birçok alana hitap eden en önemlisi aktif ve gerçek zamanlı tabiki uluslararası sistem ve standartlara uyumlu bir ağ olarak hizmetine devam etmektedir. Cok amaçlı derken bahsedilen bildiginiz gibi;
  1. Jeodezi
  2. Jeofizik
  3. Ölçme
  4. Jeodinamik
  5. Meteoroloji
  6. CBS
  7. Navigasyon
GNSS istasyonlari ortalama 70 kilometre menzile sahiptirler.
Kullanıcıların en yakınında bulunan CORS istasyonuna bağlanabilmesi için ödenmesi gereken ücret varsa ödenmesi de gerekmektedir. Genellikle ülkeler CORS ağlarını kurar ve bakımını yapar daha sonra kullanıcılara kaydettiği verileri ücretsiz şekilde sunar. Diğerleri ise kendi istasyonlarını kurup bir işletme gibi kullanıcılardan ücret talep eder.
Her ne olursa olsun kullanıcı en yakın CORS ağına bir şekilde ücretli yada ücretsiz giriş yapmalidir.


1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski